Sosyal Medya

Güncel

Charlie Hebdo’nun Rusya’yı kızdıran karikatürleri

Mısır'da IŞİD tarafından düşürüldüğü iddia edilen Rus yolcu uçağıyla ilgili çizdiği karikatürler, Fransız Charlie Hebdo dergisine Rusya'dan çok sert tepkilerin gelmesine neden oldu.



Mısır'da düÅŸen ve içinde 224 yolcu bulunan Rus uçağının kara kutularından alınan bilgilere göre uçağın düÅŸüÅŸ nedeninin IŞİD tarafından yerleÅŸtirilen bir bomba olma ihtimali çok yüksek. Konu, Fransız Charlie Hebdo dergisinin de gündemindeydi. Ancak Rusya'dan söz konusu karikatürlere çok sert tepkiler geldi. 

Hem Rus siyasi liderler hem de vatandaÅŸlar televizyon ve sosyal medyadan adeta ateÅŸ püskürdü. Charlie Hebdo, Rus uçağıyla ilgili yayınladığı karikatürlerden ilkinde, enkazın önünde bulunan bir kafatası "DüÅŸük bütçeli Rus hava yollarıyla uçmanın tehlikeleri" diyor. Hemen yanında bulunan ikinci karikatürde ise "Rus savaÅŸ uçakları bombardımanlarını yoÄŸunlaÅŸtırıyor" ifadesi yer alıyor.

RUS SÄ°YASETÇÄ°LERDEN TEPKÄ°

Konuyla ilgili Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Cuma günü yaptığı açıklamada karikatürleri "küfür" olarak nitenlendirdi. Peskov "Bizim ülkemizde bu bir hakaret olarak algılanır. Bunun demokrasiyle ya da düÅŸünce özgürlüÄŸüyle bir ilgili yok. Bu yalnızca hakarettir" diye konuÅŸtu.

DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova ise Pazar günü Facebook üzerinden, Charlie Hebdo'nun uÄŸradığı terör saldırısında tüm dünya tarafından benimsenen "Je Suis Charlie" sloganına atıfta bulunarak "Hala Charlie olan var mı?" sorusunu sordu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.